Logo

BEHANDLINGAR

 

TUI NA / KINESISK MASSAGE
Tui Na är kinesisk massage med akupressur, töjning och lätt mobilisering.


Kinesisk tui-na massage är en effektiv behandling för fysiska skador och används inte bara för att behandla redan konstaterade sjukdomar utan också för att förebygga och hejda obalanser i tid.

 Tui Na kan hjälpa dig med besvär som:

  • smärtor; rygg, olika muskulära problem, huvudvärk, migrän, frusen skuldra, ledbesvär, tennis/golfarmbåge, ischias, klämda nerver, etc.
  • psykosomatiska besvär; tex. trötthet, svaghet, stress, svagt immunförsvar, oro, depression, sömnlöshet.
 
Boka din behandling...

45 min 
Tui Na massage , individanpassas efter ditt behov.
Pris: 450 kr
 

Välkommen att boka din stund!   
" Du är värd att må bra "

Vad är Tui Na / kinesisk massage?
Tui Na är en behandlande och individuellt anpassad massage. Tui Na är kinesisk massage med akupressur, töjning och lätt mobilisering, som berör mer än bara huden. Det är en dynamisk massageform som aktiverar kroppens akupunktursystem enligt kinesiska principer. Den påverkar inte bara muskler, bindväv och skelett. Den påverkar också de intre organen, deras funktioner och hela energisystemet på ett positivt sätt!

Hur går behandlingen till?
Denna massage ges på bänk utan olja och med kläder på.
Tui Na-massage innefattar behandling med händer ( fingrar,handflator, knogar ) underarmar och ibland även armbågar. En kombination av drag, tryck, friktion, " rullande " rörelser, lättare slag/tappmoment.  Som ger massage, akupressur och lätt mobilisering.
Massagen anpassas efter vad du som kund har för bekymmer. 

Vad händer i kroppen vid massagen? 
Genom massagen kan man reglera energi - och blodflödet och motverka obalanser som uppstått.
Man använder sig av olika typer av manipulationer som massage, led-, och muskeljustering samtidigt som man stimulerar akupunkturpunkter för att lösa upp akuta eller kroniska tillstånd i muskel-, ledsystemet, men också vid andra typer av besvär. 

Förebyggande och rehabiliterande
Kinesisk tui-na massage är en effektiv behandling för fysiska skador och används inte bara för att behandla redan konstaterade sjukdomar utan också för att förebygga och hejda obalanser i tid.  

Tui Na kan hjälpa dig med besvär som:
smärtor; rygg, olika muskulära problem, huvudvärk, migrän, frusen skuldra, ledbesvär, tennis/golfarmbåge, ischias, klämda nerver, etc.
psykosomatiska besvär; tex. trötthet, svaghet, stress, svagt immunförsvar, oro, depression, sömnlöshet.


Ursprung
Tui-na massage är en gammal välkänd behandlingsmetod i Kina. Den är en integrerad del av traditionell kinesisk medicin (TCM) och utförs av läkare på sjukhus och klinker. Själva namnet Tui-Na kommer från två vanliga tekniker i massagemetoden: Tui som betyder sträck och Na som betyder dra.