Energimassage

Sittande Japansk massage

ENERGIMASSAGE / SITTANDE MASSAGE
Är en effektiv och härlig akupunkturmassage för rygg, nacke och axlar.


Den sittande massagen har utvecklats ur ett flera tusen år gammalt akupunktursystem.
Olika kroppsfunktioner stimuleras och stärks, du :

  • sänker stressnivåerna i kroppen, stärker immunförsvaret, tänker klarare, bättre koncentration och prestationsförmågan ökar, mår psykiskt och fysiskt bättre, mera energi, balanserar kroppen.
  • bra vid huvudvärk, migrän, ont i axlar och nacke.
 

Vid massagen sitter man i en speciell massagestol, framåtlutad. Detta gör att man kan slappna av i hela kroppen och ta emot behandlingen på bästa sätt.

Detta är en massageform som passar alla!

Välj din behandling...

30 min / Pris: 400 kr 

45 min / Pris: 500 kr 
avslappningsmassage med olja för att sedan avsluta med den härliga energimassagen.

 

Välkommen att boka din stund!   
" Du är värd att må bra "

Boka energimassage med koppning. 
Innefattar rygg, nacke, axlar & armar.
30 min / Pris: 400 kr
45 min/ Pris: 500 kr

 
Kopping stärker och höjer energiflödet. Den går djupare och hjälper till extra vid utrensning, det stimulerar immunförsvaret och sist men inte minst är denna massage mycket lämplig vid stress.
 

Energimassage med kopping, en magiskt skön behandling

Hur går behandlingen till?
Denna massage ges med lätta och lite snabbare grepp på huvud, nacke, axlar, rygg, armar och händer. Massagen syftar till att skapa balans mellan energiflödena i kroppen. Den kan ha en både avslappnande och uppiggande effekt och behandlar t ex förkylning, ont i huvudet, spänningar i nacken eller ont i ryggen. Detta är en massageform som passar för alla och den ges med kläderna på. Energimassage kallas även “den sittande massagen” eller “japansk massage”. Med tryck, skakningar och olika grepp stimuleras ett par hundra akupunkturpunkter längs kroppens meridianer (energikanaler), främst på rygg och armar.

Vad händer i kroppen vid massagen? 
Kroppen aktiverar sitt eget försvarssystem, endorfinerna samt att hormoner frisätts
– det stärker immunförsvaret.
– genomblödningen i musklerna ökar.
– lindrar stress och lösgör spänningar.
– ger bättre koncentration och ökad prestationsförmåga.
– leder till välmående, psykiskt och fysiskt.
– ger mer energi. 


Förebyggande och rehabiliterande
Blodcirkulationen och lymfflödet påverkas och genomblödningen i musklerna ökar. Stresshormoner minskar och lugnande hormoner ökar i kroppen, vilket medför en känsla av välbefinnande. Massagen utförs med kunden sittande på en speciell energimassagestol. Massage sätter fart på kroppens energiflöden och är mycket effektivt mot spända rygg- och nackmuskler. Den är mycket lämplig som förebyggande behandling och fungerar även utmärkt i rehabiliterande syfte för personer med värk i nacke, rygg, axlar, armar, händer och huvud.


Ursprung
Energimassage har sitt ursprung i 900-talets Japan och heter ahma, anma eller amma i övriga delen av världen och betyder massage på japanska. Metoden kallas ibland också traditionell japansk massage. Den har funnits i Indien, Kina och Japan i tusentals år. En förkortad variant av energimassagen utvecklades i USA för ett tiotal år sedan och introducerades i Sverige 1986. Tekniken att använda tryck med tummen/ akupressur i stället för nålar för att balansera energiflödet bygger på traditionell kinesisk medicin.